Portable PA System Untuk Disewa

Kami menyediakan sewaan Set Portable PA System yang sangat sesuai bagi kegunaan majlis berskala kecil (10-30 tetamu/peserta) contohnya,

#mesyuarat kecil
#majlis tahlil
#bacaan doa selamat di rumah
#sambutan hari lahir di rumah/dewan sederhana
#pertunangan
#booth jualan
#aktiviti dalam kelas
#gerai konvokesyen
#acara outdoor kecil-kecilan
#family gathering
#perjumpaan kecil taman perumahan
#rumah terbuka kecil-kecilan
#taichi/senamrobik outdoor
Dan lain-lain acara yang bersesuaian.

Penerangan Pakej:
– 1 unit Dynamax 15″ portable speaker
– 2 UHF wireless handheld mic – USB/Bluetooth/SD input untuk pasang lagu
– built in rechargeble battery (jika tiada kuasa elektrik di lokasi majlis)

– 1 speaker stand
– 1 mic stand
– 1 extension cable

RM 139 SAHAJA SEHARI

Penghantaran untuk sekitar PUTRAJAYA, CYBERJAYA dan KAJANG adalah percuma. Untuk majlis yang besar, lawati laman web kami di www.karaokekahwin.com untuk pakej pa system terbaik.

Hubungi/whatsapp: DJ Junx 0123844402, DJ Lative 0193799932

#pasystem #portable #murah #jimat

 

Portable pa system sewa

Portable pa system sewa

Portable pa system sewa

Portable pa system sewa

Menjayakan Tugasan Di Club House Bukit Mahkota

Majlis Perkahwinan Azlina Binti Irman & Mohd Mazlan Bin Ayub

Tarikh: 03/03/2018

Majlis Sebelah Pengantin : Perempuan

Lokasi : Club House Bukit Mahkota

Bandar : Kajang

Combo Pilihan : Combo A (PA System – Deejay – Karaoke)

Catatan:

 1. Hari ini kami menuju ke Kajang bagi menjayakan tugasan kami di Club House Bukit Mahkota, Kajang.
 2. Pengantin perempuan iaitu Azlina telah memilih pakej Combo A kami bagi memeriahkan majlis dengan lagu-lagu dan pengaturcaraan majlis.
 3. Kami tiba ke lokasi sekitar jam 9:45AM dan telah melakukan pemerhatian dan merancang persiapan pemasangan peralatan kami.
 4. Selepas itu, kami segera melakukan pemasangan dan melakukan sessi pengujian mutu bunyi yang dihasilkan dari sistem audio di ruang utama majlis ini.
 5. Selepas itu, kami terus menukar persalinan dan acara dimulakan dengan memperkenalkan diri kami dan kami memainkan lagu-lagu yang bersesuaian untuk majlis ini.
 6. Juadah dan masakan disediakan oleh pihak Ilhami Katering dari Sungai Buloh dan pelbagai lauk-pauk serta kudap-kudapan yang disediakan untuk tetamu.
 7. Kami dimaklumkan bahawa pasangan mempelai akan tiba sekitar jam 01:00PM. Pada waktu ini kelihatan tetamu telah mula memenuhi ruangan utama majlis.
 8. Pengantin tiba dengan diiringi paluan kompang dan selawat dari sistem audio kami.
 9. Pengantin terus berjalan menuju ke pentas pelamin dan kemudian kami telah memberikan ucapan pembukaan dan memberhentikan siaran seketika untuk memberi laluan kepada azan fardhu Zuhur
 10. Sejurus selepas itu, bacaan doa telah disampaikan.
 11. Majlis diserikan dengan upacara salam restu yang dijayakan oleh ahli keluarga pengantin.
 12. Kemudian, upacara makan beradab dimulakan dan ianya disertai oleh ahli keluarga kedua-dua belah pihak.
 13. Seterusnya sessi memotong kek perkahwinan telah diadakan di sebelah pentas pelamin berlatarbelakangkan lagu Perfect dari Ed Sheeran.
 14. Selepas itu, acara diteruskan dengan sessi beramah mesra dan sessi fotografi yang dijayakan oleh keluarga dan rakan-rakan.
 15. Acara berterusan dengan pelbagai aktiviti dan keceriaan sambil kelihatan pasangan mempelai bersama-sama dengan rakan dan taulan termasuk sessi karaoke yang berlangsung meriah.
 16. Kelihatan pengantin iaitu Azlina dan Mazlan cukup ceria sekali melihat tetamu yang hadir yang terdiri dari rakan-rakan dan saudara-mara mereka.
 17. Apabila jam menunjukkan tepat 4:00PM, dan kami telah menamatkan tugasan kami sejurus selepas itu dengan memberikan ucapan penutup tugasan kami.
 18. Alhamdulillah, majlis ini berlangsung dengan cukup meriah dan lancar.
 19. Kami ucapkan syabas kepada seluruh ahli keluarga yang turut sama membantu menjayakan majlis ini dan tahniah diucapkan kepada Azlina dan Mazlan di atas kejayaan majlis ini.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis:

 

Menjayakan Majlis Makan Malam Alis Fried Chicken Di Puchong

Majlis Makan Malam Alis Fried Chicken

Tarikh: 02/03/2018

Lokasi : Taman Perindustrian Puchong

Bandar : Puchong

Combo Pilihan : Combo B (PA System – Deejay)

Catatan:

 1. Ini adalah tugasan pertama kami untuk bulan Mac 2018. Majlis yang diadakan pada petang Jumaat.
 2. Tempahan telah dilakukan oleh puan Rozaireen iaitu salah seorang kakitangan syarikat.
 3. Majlis ini diadakan sempena sambutan Tahun Baru Cina dan juga mesyuarat cawangan-cawangan di Ibu Pejabat Alis Fried Chicken yang terletak di Puchong, Selangor.
 4. Kami tiba ke lokasi sekitar jam 4:00PM dan telah melakukan pemerhatian dan merancang persiapan pemasangan peralatan kami.
 5. Majlis dimulakan dengan ucapan kata-kata aluan dari Dato’ John iaitu CEO kepada syarikat ini.
 6. Kami memainkan lagu-lagu yang bersesuaian untuk majlis ini dengan mengikut tema.
 7. Acara juga dimeriahkan dengan cabutan bertuah dan juga Yee Sang bersama dengan tetamu.
 8. Majlis ringkas ini berjalan dengan cukup meriah dalam tempoh 3 jam dan diakhiri dengan sessi fotografi
 9. Alhamdulillah, segala berjalan dengan lancar dan sangat teratur.
 10. Terima kasih diucapkan kepada semua yang terlibat dalam membantu kelancaran tugasan kami.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis:


Persembahan Nyanyian Live Di Majlis Addi Eikhwan & Syazana

Majlis Perkahwinan Addi Iekhwan Bin Raden & Nur Syazana

Tarikh: 24/02/2018

Majlis Sebelah Pengantin : Bersama

Lokasi : Dewan Residensi UTM

Bandar : Kuala Lumpur

Combo Pilihan : Combo A (PA System – Deejay – Karaoke)

Catatan:

 1. Hari ini kami menuju ke Kuala Lumpur bagi menjayakan tugasan kami di Dewan Residensi UTM, Jalan Semarak Kuala Lumpur.
 2. Pengantin lelaki iaitu Addi telah memilih pakej Combo A kami bagi memeriahkan majlis dengan lagu-lagu dan pengaturcaraan majlis.
 3. Kami tiba ke lokasi sekitar jam 9:45AM dan telah melakukan pemerhatian dan merancang persiapan pemasangan peralatan kami.
 4. Sewaktu kami tiba, majlis akad nikah sedang berlangsung di dalam dewan. Jadi kami mengambil sedikit masa untuk melakukan pemasangan agar tidak mengganggu majlis.
 5. Selepas itu, kami segera melakukan pemasangan dan melakukan sessi pengujian mutu bunyi yang dihasilkan dari sistem audio di dewan ini.
 6. Selepas itu, kami terus menukar persalinan dan acara dimulakan dengan memperkenalkan diri kami dan kami memainkan lagu-lagu yang bersesuaian untuk majlis ini.
 7. Juadah dan masakan disediakan oleh pihak Felda D’Saji Katering dan pelbagai lauk-pauk serta kudap-kudapan yang disediakan untuk tetamu.
 8. Majlis ini turut diserikan dengan penampilan penyanyi jemputan iaitu Cik Wani yang akan menghiburkan tetamu secara live.
 9. Kami dimaklumkan bahawa pasangan mempelai akan tiba sekitar jam 12:30PM. Pada waktu ini kelihatan tetamu telah mula memenuhi ruangan dewan.
 10. Pengantin tiba dengan diiringi paluan kompang dan selawat dari sistem audio kami.
 11. Majlis juga turut dihadiri oleh beberapa orang kenamaan termasuk Datuk Seri Johari, Menteri Kewangan Kedua.
 12. Pengantin terus berjalan menuju ke meja makan beradab dan kemudian kami telah menjemput Al-Fadhil Tuan Haji Hairul Anuar untuk memimpin bacaan doa.
 13. Selepas itu, upacara makan beradab dimulakan dan ianya disertai oleh ahli keluarga kedua-dua belah pihak.
 14. Seterusnya sessi memotong kek perkahwinan telah diadakan di sebelah pentas pelamin berlatarbelakangkan lagu Surat Cinta Untuk Starla yang dipopularkan oleh Virgoun.
 15. Selepas itu, acara diteruskan dengan sessi beramah mesra dan sessi fotografi yang dijayakan oleh keluarga dan rakan-rakan.
 16. Acara berterusan dengan pelbagai aktiviti dan keceriaan sambil kelihatan pasangan mempelai bersama-sama dengan rakan dan taulan.
 17. Kelihatan pengantin iaitu Addi dan Zana cukup ceria sekali melihat tetamu yang hadir yang terdiri dari rakan-rakan dan saudara-mara mereka.
 18. Apabila jam menunjukkan tepat 4:00PM, dan kami telah menamatkan tugasan kami sejurus selepas itu dengan memberikan ucapan penutup tugasan kami.
 19. Alhamdulillah, majlis ini berlangsung dengan cukup meriah dan lancar.
 20. Kami ucapkan syabas kepada seluruh ahli keluarga yang turut sama membantu menjayakan majlis ini dan tahniah diucapkan kepada Addi dan Zana di atas kejayaan majlis ini.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis:

     

Menjayakan Majlis Resepsi Ekin & Apis Di Dewan Taman Koperasi Polis

Majlis Perkahwinan Nor Ashikin Bt Hj Zainudin & Hafeez Bin Ismail

Tarikh: 17/02/2018

Majlis Sebelah Pengantin : Perempuan

Lokasi : Pusat Komuniti Taman Koperasi Polis

Bandar : Batu Caves

Combo Pilihan : Combo B (PA System – Deejay)

Catatan:

 1. Hari ini kami diamanahkan oleh keluarga pengantin perempuan iaitu Cik Fatin untuk bertugas di Taman Koperasi Polis, Gombak.
 2. Cik Fatin telah memilih pakej Combo B kami bagi memeriahkan majlis Ekin dan Apis dengan lagu-lagu dan pengaturcaraan majlis.
 3. Kami tiba ke lokasi sekitar jam 9:45AM dan telah melakukan pemerhatian dan merancang persiapan pemasangan peralatan kami.
 4. Selepas itu, kami segera melakukan pemasangan dan melakukan sessi pengujian mutu bunyi yang dihasilkan dari sistem audio di dewan ini.
 5. Selepas itu, kami terus menukar persalinan dan acara dimulakan dengan memperkenalkan diri kami dan kami memainkan lagu-lagu yang bersesuaian untuk majlis ini.
 6. Juadah dan masakan disediakan oleh pihak Hj Nan Katering dan pelbagai lauk-pauk serta kudap-kudapan yang disediakan untuk tetamu.
 7. Kami dimaklumkan bahawa pasangan mempelai akan tiba sekitar jam 12:30PM. Pada waktu ini kelihatan tetamu telah mula memenuhi ruangan dewan.
 8. Pengantin tiba dengan diiringi oleh rombongan keluarga pengantin lelaki dan mereka telah disambut dengan paluan kompang dari sistem audio kami diselangi dengan alunan selawat..
 9. Pengantin terus berjalan menuju ke meja makan beradab dan kemudian kami telah menjemput Al-Fadhil Tuan Haji Mohd Noor Bin Muda untuk memimpin bacaan doa.
 10. Selepas itu, upacara makan beradab dimulakan dan juga ucapan dari wakil keluarga diadakan.
 11. Seterusnya sessi memotong kek perkahwinan telah diadakan di sebelah pentas pelamin berlatarbelakangkan lagu Perfect yang dipopularkan oleh Ed Sheeran.
 12. Selepas selesai sessi memotong kek perkahwinan, majlis diserikan dengan acara salam restu bersama dengan ayahanda serta bonda kedua-dua mempelai.
 13. Selepas itu, acara diteruskan dengan sessi beramah mesra dan sessi fotografi yang dijayakan oleh keluarga dan rakan-rakan.
 14. Acara berterusan dengan pelbagai aktiviti dan keceriaan sambil kelihatan pasangan mempelai bersama-sama dengan rakan dan taulan.
 15. Kelihatan pengantin iaitu Ekin dan Apis cukup ceria sekali melihat tetamu yang hadir yang terdiri dari rakan-rakan dan saudara-mara mereka.
 16. Apabila jam menunjukkan tepat 4:00PM, dan kami telah menamatkan tugasan kami sejurus selepas itu dengan memberikan ucapan penutup tugasan kami.
 17. Alhamdulillah, majlis ini berlangsung dengan cukup meriah dan lancar.
 18. Kami ucapkan syabas kepada seluruh ahli keluarga yang turut sama membantu menjayakan majlis ini dan tahniah diucapkan kepada Ekin dan Apis di atas kejayaan majlis ini.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis:

Bertugas Di Dewan JPS Ampang Bagi Meraikan Iqmarl & Alissa

Majlis Perkahwinan Mohamad Iqmarl Bin Mohd Hafiz & Alissa Binti Nor Azman

Tarikh: 11/02/2018

Majlis Sebelah Pengantin : Lelaki

Lokasi : Dewan JPS

Bandar : Ampang

Combo Pilihan : Combo A (PA System – Deejay – Karaoke)

Catatan:

 1. Hari ini kami bertugas di Dewan JPS Ampang bagi memenuhi tugasan meraikan adik kepada pelanggan kami yang pernah kami raikan dahulu iaitu Imrahn.
 2. Adik lelaki Imrahn adalah Iqmarl yang telah disatukan bersama Alissa sehari sebelum majlis ini berlangsung.
 3. Kami tiba ke lokasi sekitar jam 9:45AM dan telah melakukan pemerhatian dan merancang persiapan pemasangan peralatan kami.
 4. Selepas itu, kami segera melakukan pemasangan dan melakukan sessi pengujian mutu bunyi yang dihasilkan dari sistem audio di dewan ini.
 5. Selepas itu, kami terus menukar persalinan dan acara dimulakan dengan memperkenalkan diri kami dan kami memainkan lagu-lagu yang bersesuaian untuk majlis ini.
 6. Juadah dan masakan disediakan oleh pihak Puteri Bongsu Katering dan pelbagai lauk-pauk serta kudap-kudapan yang disediakan untuk tetamu.
 7. Tugasan kami telah dibantu oleh bapa saudara Iqmarl iaitu Tuan Khalil yang banyak memberi input dan mengacarakan majlis ini.
 8. Kami dimaklumkan bahawa pasangan mempelai akan tiba sekitar jam 1:00PM. Pada waktu ini kelihatan tetamu telah mula memenuhi ruangan dewan.
 9. Pengantin tiba dengan diiringi oleh rombongan keluarga pengantin perempuan dan mereka telah disambut dengan paluan kompang dari sistem audio kami diselangi dengan alunan selawat dari ahli keluarga pengantin.
 10. Pengantin terus berjalan menuju ke pentas pelamin dan kemudian kami telah menjemput ahli keluarga pengantin untuk memimpin bacaan doa.
 11. Selepas bacaan doa, majlis diserikan dengan acara salam restu bersama dengan ayahanda serta bonda kedua-dua mempelai.
 12. Pengantin kemudiannya telah dijemput untuk menjayakan sessi makan beradab bersama dengan ahli keluarga.
 13. Selepas sessi makan beradat selesai, pengantin bersetuju untuk menjayakan acara seterusnya.
 14. Seterusnya sessi memotong kek perkahwinan telah diadakan di sebelah pentas pelamin berlatarbelakangkan lagu Perfect yang dipopularkan oleh Ed Sheeran.
 15. Selepas itu, acara diteruskan dengan sessi beramah mesra dan sessi fotografi yang dijayakan oleh keluarga dan rakan-rakan.
 16. Acara berterusan dengan pelbagai aktiviti dan keceriaan sambil kelihatan pasangan mempelai bersama-sama dengan rakan dan taulan.
 17. Majlis juga diserikan lagi dengan persembahan nyanyian live Iqmarl di pentas pelamin bersama dengan Alissa.
 18. Apabila jam menunjukkan tepat 4:00PM, dan kami telah menamatkan tugasan kami sejurus selepas itu dengan memberikan ucapan penutup tugasan kami.
 19. Alhamdulillah, majlis ini berlangsung dengan cukup meriah dan lancar.
 20. Kami ucapkan syabas kepada seluruh ahli keluarga yang turut sama membantu menjayakan majlis ini dan tahniah diucapkan kepada Iqmarl dan Alissa di atas kejayaan majlis ini.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis:

 

Majlis Perasmian Restoran Dollah Backer Di Kuala Lumpur

Majlis Perasmian Restoran Dollah Backer

Tarikh: 10/02/2018

Lokasi : Megan Avenue 1, Jalan Mayang Sari

Bandar : Kuala Lumpur

Combo Pilihan : Combo A (PA System – Deejay – Karaoke)

Catatan:

 1. Selepas bertugas di Port Klang sebentar tadi, kami terus bergegas ke Kuala Lumpur bagi memenuhi tugasan sebelah malam kami di Restoran Dollah Backer.
 2. Tempahan telah dilakukan oleh pemilik restoran ini sendiri iaitu Puan Raja Zaleha atau lebih mesra dipanggil ‘Aunty Zaleha’
 3. Setelah beberapa kali berhubung melalui Whatsapp, Aunty Zaleha telah bersetuju untuk mendapatkan perkhidmatan terbaik kami untuk meraikan majlis makan malam perasmian restoran beliau.
 4. Kami tiba ke lokasi sekitar jam 5:45PM dan telah melakukan pemerhatian dan merancang persiapan pemasangan peralatan kami.
 5. Sewaktu kami tiba, kami dapati segalanya telah tersiap sedia dan sebuah kanopi didirikan untuk tetamu VVIP.
 6. Selepas itu, kami terus menukar persalinan dan acara dimulakan dengan memperkenalkan diri kami dan kami memainkan lagu-lagu yang bersesuaian untuk majlis ini. Malam ini, acara bertemakan dengan konsep Malam Bollywood.
 7. Kehadiran tetamu VVIP mula kelihatan sekitar jam 8:15PM, dan mereka disambut oleh emcee yang telah disediakan oleh pihak pengurusan restoran.
 8. Bagi memuliakan majlis, bacaan doa telah disampaikan dan kemudian acara diteruskan dengan sessi menjamu selera bersama tetamu VVIP dan tetamu lain.
 9. Kami memain beberapa koleksi lagu hindi klasik dan yang terkini. Ternyata tetamu begitu gembira sekali berhibur sambil menjamu selera.
 10. Apabila jam menunjukkan tepat 11:00PM, dan kami telah menamatkan tugasan kami sejurus selepas itu dengan memberikan ucapan penutup tugasan kami.
 11. Alhamdulillah, majlis ini berlangsung dengan cukup meriah dan lancar.
 12. Kami ucapkan syabas kepada seluruh petugas restoran yang turut sama membantu menjayakan majlis ini dan tahniah diucapkan kepada Aunty Zaleha dan warga pengurusan restoran di atas kejayaan majlis ini.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis:

Menjayakan Majlis Resepsi Amirah & Izuan Di Crystal Crown Perlabuhan Klang

Majlis Perkahwinan Amirah Nadhirah Mohd Rafiq & Mohd Khirul Izuan Ashaari

Tarikh: 10/02/2018

Majlis Sebelah Pengantin : Perempuan

Lokasi : Grand Ballroom, Crystal Crown

Bandar : Port Klang

Combo Pilihan : Combo A (PA System – Deejay – Karaoke)

Catatan:

 1. Hari ini kami bertugas di Hotel Crystal Crown Port Klang bagi memenuhi jemputan Tuan Hj Mohd Rafiq ayahanda kepada pengantin perempuan iaitu Amirah.
 2. Setelah beberapa kali berhubung melalui Whatsapp dan email, Tuan Hj Rafiq telah bersetuju untuk mendapatkan perkhidmatan terbaik kami untuk meraikan majlis puteri kesayangan beliau.
 3. Kami tiba ke lokasi sekitar jam 9:45AM dan telah melakukan pemerhatian dan merancang persiapan pemasangan peralatan kami.
 4. Sewaktu kami tiba, majlis akad nikah sedang berlangsung di ballroom tersebut.
 5. Selepas selesai majlis akad nikah, kami segera melakukan pemasangan dan melakukan sessi pengujian mutu bunyi yang dihasilkan dari sistem audio di ballroom ini.
 6. Selepas itu, kami terus menukar persalinan dan acara dimulakan dengan memperkenalkan diri kami dan kami memainkan lagu-lagu yang bersesuaian untuk majlis ini.
 7. Juadah dan masakan disediakan oleh pihak Mazmida Catering dan pelbagai lauk-pauk serta kudap-kudapan yang disediakan untuk tetamu.
 8. Kami dimaklumkan bahawa pasangan mempelai akan tiba sekitar jam 12:45PM. Pada waktu ini kelihatan tetamu telah mula memenuhi ruangan ballroom.
 9. Pengantin tiba dengan diiringi oleh rombongan keluarga pengantin lelaki, dan mereka telah disambut dengan paluan kompang dari sistem audio kami diselangi dengan alunan selawat dari Al-Fadhil Ustaz Mohd Afiq.
 10. Pengantin terus berjalan menuju ke pentas pelamin dan kemudian kami telah menjemput Al-Fadhil Ustaz Mohd Afiq untuk memimpin bacaan doa.
 11. Selepas bacaan doa, majlis diserikan dengan acara salam restu bersama dengan ayahanda serta bonda kedua-dua mempelai.
 12. Pengantin kemudiannya telah dijemput untuk menjayakan sessi makan beradab bersama dengan ahli keluarga.
 13. Selepas sessi makan beradat selesai, pengantin bersetuju untuk menjayakan acara seterusnya.
 14. Seterusnya sessi memotong kek perkahwinan telah diadakan di sebelah pentas pelamin berlatarbelakangkan lagu yang dinyanyikan secara karaoke oleh Tuan Hj Rafiq ayahanda kepada Amirah.
 15. Selepas itu, acara diteruskan dengan sessi beramah mesra dan sessi fotografi yang dijayakan oleh keluarga dan rakan-rakan.
 16. Acara berterusan dengan pelbagai aktiviti dan keceriaan sambil kelihatan pasangan mempelai bersama-sama dengan rakan dan taulan.
 17. Sessi karaoke dibuka dan mendapat sambutan yang sangat meriah dari kalangan keluarga dan teman-teman pengantin.
 18. Apabila jam menunjukkan tepat 4:00PM, dan kami telah menamatkan tugasan kami sejurus selepas itu dengan memberikan ucapan penutup tugasan kami.
 19. Alhamdulillah, majlis ini berlangsung dengan cukup meriah dan lancar.
 20. Kami ucapkan syabas kepada seluruh ahli keluarga yang turut sama membantu menjayakan majlis ini dan tahniah diucapkan kepada Amirah dan Izuan di atas kejayaan majlis ini.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis:

Menjayakan Majlis Sambutan Hari Lahir Di Aliya Klang

Majlis Sambutan Hari Lahir Puan Noorzuraniza Binti Zamberi

Tarikh: 03/02/2018

Lokasi : Hotel Aliya, Jalan Meru

Bandar : Klang

Combo Pilihan : Combo A (PA System – Deejay – Karaoke)

Catatan:

 1. Selepas bertugas di Intekma siang tadi, kami terus bergegas ke Klang bagi memberikan perkhidmatan terbaik kami kepada Tuan Rahmat Ariffin.
 2. Tuan Rahmat Ariffin menganjurkan majlis sambutan hari lahir untuk isteri beliau yang turut dihadiri oleh seluruh ahli keluarga beliau.
 3. Kami tiba ke lokasi sekitar jam 5:30PM dan kami terus melakukan pemasangan sejurus selepas tiba.
 4. Ruangan dewan untuk majlis ini bersaiz sederhana besar dan dapat memuatkan kira-kira 50 tetamu dalam satu-satu masa.
 5. Selepas pemasangan siap dilakukan, kami telah melakukan sessi pengujian bunyi audio kami.
 6. Selepas itu, kami terus menukar persalinan dan menjamu selera di restoran berhampiran sebelum kami bertugas secara rasminya tepat jam 8:00PM.
 7. Tepat kira-kira jam 8:30PM, kelihatan tetamu telah mula tiba di perkarangan majlis. Kami juga telah bertemu dengan Tuan Rahmat dan berbincang secara ringkas berkenaan dengan perjalanan majlis.
 8. Majlis dimulakan dengan bacaan doa dan ucapan ringkas yang disampaikan oleh Tuan Rahman untuk mengalu-alukan kehadiran tetamu.
 9. Kemudian, acara diteruskan dengan ucapan ringkas dari puan Zura sendiri iaitu individu yang diraikan pada majlsi ini.
 10. Selepas selesai ucapan, majlis diteruskan dengan menjemput tetamu menjamu selera dengan hidangan yang disediakan.
 11. Majlis juga dimeriahkan dengan sessi karaoke yang dijalankan secara meriah dan santai.
 12. Sambutan yang diterima untuk sessi ini sangat mengalakkan dan sungguh berbakat sekali tetamu kita pada malam ini.
 13. Sessi karaoke juga diselangi dengan acara cabutan bertuah. Pemenang cabutan bertuan membawa pulang hamper yang disediakan oleh penganjur.
 14. Sekitar jam 11:00PM, acara diakhiri dengan sessi memotong kek hari lahir dan ianya dimeriahkan dengan nyanyian lagu “Allah Selamatkan Kamu” dan “Happy Birthday To You” oleh keluarga dan tetamu.
 15. Majlis berakhir sekitar jam 11:45PM dan kami telah melakukan pengemasan peralatan kami dan memberikan ucapkan penutup kami sebelum kami mengakhiri tugasan kami.
 16. Alhamdulillah, majlis ini berlangsung dengan cukup meriah dan lancar.
 17. Kami ucapkan syabas kepada seluruh ahli keluarga yang turut sama membantu menjayakan tugasan kami dan tahniah diucapkan kepada Tuan Rahmat dan Puan Zura sekeluarga di atas kejayaan majlis ini.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis:

 

Bertugas Di Intekma Shah Alam Meraikan Izzati & Ikhwan

Majlis Perkahwinan Izzati Syafiqah binti Ismail & Muhammad Ikhwan Bin Ibrahim

Tarikh: 03/02/2018

Majlis Sebelah Pengantin : Perempuan

Lokasi : Ruang Sari, Intekma Resort

Bandar : Shah Alam

Combo Pilihan : Combo C (PA System – Deejay – Projector)

Catatan:

 1. Hari ini kami bertugas di Intekma Shah Alam bagi memenuhi jemputan Tuan Ismail, ayahanda kepada pengantin perempuan iaitu Izzati.
 2. Setelah beberapa kali berhubung melalui telefon dan email, Tuan Ismail telah bersetuju untuk mendapatkan perkhidmatan terbaik kami untuk meraikan majlis puteri kesayangan beliau.
 3. Kami tiba ke lokasi sekitar jam 9:45AM dan telah melakukan pemerhatian dan merancang persiapan pemasangan peralatan kami.
 4. Kami juga telah bertemu dengan puan Nieda iaitu pengurus venue untuk berbincang berkenaan dengan perjalanan majlis.
 5. Kami segera melakukan pemasangan dan melakukan sessi pengujian mutu bunyi yang dihasilkan dari sistem audio di dewan ini.
 6. Selepas itu, kami terus menukar persalinan dan acara dimulakan dengan memperkenalkan diri kami dan kami memainkan lagu-lagu yang bersesuaian untuk majlis ini.
 7. Juadah dan masakan disedikan oleh pihak Intekma sendiri dan pelbagai lauk-pauk serta kudap-kudapan yang disediakan untuk tetamu.
 8. Kami dimaklumkan bahawa pasangan mempelai akan tiba sekitar jam 12:45PM. Pada waktu ini kelihatan tetamu telah mula memenuhi ruangan dewan.
 9. Pengantin tiba dengan diiringi oleh rombongan keluarga pengantin lelaki, dan mereka telah disambut dengan paluan kompang dari Intekma.
 10. Apabila pengantin tiba, kami telah mengalu-alukan ketibaan mereka dan pengantin berarak dengan aluanan selawat taslim yang disampaikan oleh Al-Fadhil Bilal Hj Abu Bakar.
 11. Pengantin terus berjalan menuju ke pentas pelamin dan kemudian kami telah menjemput pembaca doa untuk memimpin bacaan doa.
 12. Selepas bacaan doa, majlis diserikan dengan acara salam restu bersama dengan ayahanda serta bonda kedua-dua mempelai.
 13. Pengantin kemudiannya telah dijemput untuk menjayakan sessi makan beradab bersama dengan ahli keluarga.
 14. Ketika pasangan mempelai menjamu selera di meja makan beradab, kami telah mempersembahkan tayangan multimedia yang memaparkan koleksi gambar kenang-kenangan pengantin.
 15. Selepas sessi makan beradat selesai, pengantin bersetuju untuk menjayakan acara seterusnya.
 16. Seterusnya sessi memotong kek perkahwinan telah diadakan di pentas pelamin berlatarbelakangkan lagu Perfect dari Ed Sheeran.
 17. Selepas itu, acara diteruskan dengan sessi beramah mesra dan sessi fotografi yang dijayakan oleh keluarga dan rakan-rakan.
 18. Acara berterusan dengan pelbagai aktiviti dan keceriaan sambil kelihatan pasangan mempelai bersama-sama dengan rakan dan taulan.
 19. Apabila jam menunjukkan tepat 4:00PM, dan kami telah menamatkan tugasan kami sejurus selepas itu dengan memberikan ucapan penutup tugasan kami.
 20. Alhamdulillah, majlis ini berlangsung dengan cukup meriah dan lancar.
 21. Kami ucapkan syabas kepada seluruh ahli keluarga yang turut sama membantu menjayakan majlis ini dan tahniah diucapkan kepada Izzati dan Ikhwan di atas kejayaan majlis ini.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis: