Loading...
The Junx In Action..

Bertugas Di Intekma Shah Alam Meraikan Izzati & Ikhwan

Majlis Perkahwinan Izzati Syafiqah binti Ismail & Muhammad Ikhwan Bin Ibrahim

Tarikh: 03/02/2018

Majlis Sebelah Pengantin : Perempuan

Lokasi : Ruang Sari, Intekma Resort

Bandar : Shah Alam

Combo Pilihan : Combo C (PA System – Deejay – Projector)

Catatan:

 1. Hari ini kami bertugas di Intekma Shah Alam bagi memenuhi jemputan Tuan Ismail, ayahanda kepada pengantin perempuan iaitu Izzati.
 2. Setelah beberapa kali berhubung melalui telefon dan email, Tuan Ismail telah bersetuju untuk mendapatkan perkhidmatan terbaik kami untuk meraikan majlis puteri kesayangan beliau.
 3. Kami tiba ke lokasi sekitar jam 9:45AM dan telah melakukan pemerhatian dan merancang persiapan pemasangan peralatan kami.
 4. Kami juga telah bertemu dengan puan Nieda iaitu pengurus venue untuk berbincang berkenaan dengan perjalanan majlis.
 5. Kami segera melakukan pemasangan dan melakukan sessi pengujian mutu bunyi yang dihasilkan dari sistem audio di dewan ini.
 6. Selepas itu, kami terus menukar persalinan dan acara dimulakan dengan memperkenalkan diri kami dan kami memainkan lagu-lagu yang bersesuaian untuk majlis ini.
 7. Juadah dan masakan disedikan oleh pihak Intekma sendiri dan pelbagai lauk-pauk serta kudap-kudapan yang disediakan untuk tetamu.
 8. Kami dimaklumkan bahawa pasangan mempelai akan tiba sekitar jam 12:45PM. Pada waktu ini kelihatan tetamu telah mula memenuhi ruangan dewan.
 9. Pengantin tiba dengan diiringi oleh rombongan keluarga pengantin lelaki, dan mereka telah disambut dengan paluan kompang dari Intekma.
 10. Apabila pengantin tiba, kami telah mengalu-alukan ketibaan mereka dan pengantin berarak dengan aluanan selawat taslim yang disampaikan oleh Al-Fadhil Bilal Hj Abu Bakar.
 11. Pengantin terus berjalan menuju ke pentas pelamin dan kemudian kami telah menjemput pembaca doa untuk memimpin bacaan doa.
 12. Selepas bacaan doa, majlis diserikan dengan acara salam restu bersama dengan ayahanda serta bonda kedua-dua mempelai.
 13. Pengantin kemudiannya telah dijemput untuk menjayakan sessi makan beradab bersama dengan ahli keluarga.
 14. Ketika pasangan mempelai menjamu selera di meja makan beradab, kami telah mempersembahkan tayangan multimedia yang memaparkan koleksi gambar kenang-kenangan pengantin.
 15. Selepas sessi makan beradat selesai, pengantin bersetuju untuk menjayakan acara seterusnya.
 16. Seterusnya sessi memotong kek perkahwinan telah diadakan di pentas pelamin berlatarbelakangkan lagu Perfect dari Ed Sheeran.
 17. Selepas itu, acara diteruskan dengan sessi beramah mesra dan sessi fotografi yang dijayakan oleh keluarga dan rakan-rakan.
 18. Acara berterusan dengan pelbagai aktiviti dan keceriaan sambil kelihatan pasangan mempelai bersama-sama dengan rakan dan taulan.
 19. Apabila jam menunjukkan tepat 4:00PM, dan kami telah menamatkan tugasan kami sejurus selepas itu dengan memberikan ucapan penutup tugasan kami.
 20. Alhamdulillah, majlis ini berlangsung dengan cukup meriah dan lancar.
 21. Kami ucapkan syabas kepada seluruh ahli keluarga yang turut sama membantu menjayakan majlis ini dan tahniah diucapkan kepada Izzati dan Ikhwan di atas kejayaan majlis ini.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *