Loading...
The Junx In Action..

Bertugas Di Majlis Dewan Tun Abdullah Mohd Salleh

thumb_img_4536_1024

Majlis Perkahwinan Abdul ‘Azim Bin Edelfitri & Nurul Syahida Binti Mohd Shohaimi

Tarikh: 17/09/2016

Majlis Sebelah Pengantin : Lelaki

Lokasi : Dewan Tun Abdullah Mohd Salleh, UKM

Bandar : Bangi

Combo Pilihan : Combo A (PA System – Deejay – Karaoke)

Catatan:

 1. Ini adalah kali pertama kami bertugas secara rasminya sebagai penyedia perkhidmatan PA system rasmi di Dewan Tun Abdullah Mohd Salleh di UKM Bangi.
 2. Tempahan untuk tugasan ini telah dilakukan oleh Tuan Edelfitri sendiri iaitu bapa kepada pengantin lelaki secara online.
 3. Beliau bersetuju untuk memilih combo A sebagai penghibur majlis putra lelaki beliau iatu Ajim.
 4. Kami tiba ke lokasi majlis seawal jam 9:30AM dan terus melakukan pemasangan di dewan ini.
 5. Dewan yang cukup sempurna dengan penghawa dingin dan kemudahan asas yang cukup baik.
 6. Kelihatan pasukan katering juga telah tiba dengan persiapan mereka. Pelamin dan meja makan beradab juga telah dihias indah.
 7. Booth foto dan meja untuk buku tamu juga disediakan sebagai penyeri majlis pada hari ini.
 8. Setelah pemasangan siap dilakukan, kami terus melakukan sessi pengujian bunyi dari sistem audio kami.
 9. Kami juga sempat berbincang dengan ahli keluarga pengantin dan ayahanda pengantin berkenaan dengan aturcara yang telah ditetapkan.
 10. Tepat jam 11:00AM, kami menukar persalinan kami dan terus bersiaran secara rasminya bagi memeriahkan majlis.
 11. Kami memulakan tugasan dengan ucapan salam dan selamat datang kepada tetamu-tetamu dan keluarga pengantin. Kami juga telah menjemput mereka untuk menjamu selera dengan keizinan keluarga pengantin.
 12. Kami memainkan pelbagai jenis lagu sepanjang menantikan lebih ramai lagi tetamu dan memaklumkan bahawa pasangan pengantin akan tiba sekitar jam 1:00PM.
 13. Ketibaan pasangan pengantin Ajim dan Syida disambut dengan paluan kompang dari Pasukan Kompang Taman Surada.
 14. Semasa pengantin berarak di atas permaidani merah, kami memainkan aluan selawat dan lagu pilihan pengantin iaitu lagu Sedetik Lebih dari Anuar Zain.
 15. Pengantin terus berjalan menuju ke meja makan beradab dan kemudian kami telah memberikan kata-kata aluan dan ucapan selamat datang kepada pengantin dan ahli keluarga pengantin perempuan.
 16. Kami telah menjemput Tuan Imam Masud Sijam untuk memimpin bacaan doa bagi memberkati majlis pada hari ini, kemudian kami mempersilakan pasangan pengantin baru menjamu selera bersama keluarga di meja makan beradab.
 17. Sambil menjamu selera, pasangan pengantin dihiburkan dengan persembahan kompang.
 18. Selepas selesai menjamu selera, pengantin dijemput untuk menjayakan sessi bersanding dan bersalam restu bagi memperkenalkan pengantin kepada ahli keluarga pengantin.
 19. Selepas itu, sessi fotografi juga dijalankan dengan jayanya dan sangat meriah sekali. Kelihatan teman-teman dan ahli keluarga pengantin juga turut bersama menjayakan acara ini.
 20. Kami telah membuka sessi karaoke untuk tetamu menyampaikan lagi untuk hiburan bersama. Sambutan yang diterima cukap meriah sekali.
 21. Acara memotong kek perkahwinan diadakan sejurus selepas pengantin selesai bergambar dengan tetamu.
 22. Kelihatan ahli keluarga dan sanak saudara pengantin cukup gembira sekali sepanjang majlis ini berlangsung.
 23. Apabila tiba masa dihujung tugasan kami, kami telah memberikan ucapan penutup dan mengucapkan terima kasih kepada seluruh ahli keluarga yang bersama menjayakan majlis ini.
 24. Alhamdulillah, kami ucapkan syabas dan terima kasih kepada seluruh keluarga pengantin yang mempercayai kami dan memberikan peluang untuk kami berkhidmat di majlis ini.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis: 

thumb_img_4530_1024 thumb_img_4531_1024 thumb_img_4532_1024 thumb_img_4534_1024 thumb_img_4536_1024 thumb_img_4537_1024 thumb_img_4542_1024 thumb_img_4548_1024 thumb_img_4555_1024 thumb_img_4557_1024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *