Loading...
The Junx In Action..

Dulu Rakan Kolej, Kini Rakan Jiwa & Raga! #theSJWZstory

emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-15

Majlis Perkahwinan Mohd Syawal Bin Jamalus & Nurul Syazwani Binti Md Zaki

Tarikh: 1/02/2015

Majlis Sebelah Pengantin : Bersama

Lokasi : Pusat Komuniti Taman Ibu Kota

Bandar : Setapak, Kuala Lumpur

Combo Pilihan : Combo B (PA System – Deejay)

Catatan:

 1. Tempahan telah dilakukan oleh Nurul Syazwani atau Wanie seawal bulan Mei tahun lepas. Wanie telah memilih Combo B kami sebagai pilihan yang dirasakan sesuai untuk majlis mereka.
 2. Seminggu sebelum majlis bermula, Wanie dan Syawal telah bertemu kami untuk berbincang berkenaan dengan perjalanan majlis mereka.
 3. Kami tiba ke dewan ini seawal jam 9:30AM dan siap melakukan pemasangan pada jam 10:15AM. Sebelum memulakan tugas, kami sempat berbincang dengan pengantin yang kebetulan telah berada di dewan bagi membantu ahli keluarga menyiapkan persiapan terakhir.
 4. Dewan di Pusat Komuniti Taman Ibu Kota ini cukup terurus dan sangat dijaga. Mempunyai kemudahan asas seperti surau, tandas dan bilik menunggu. Dewan ini juga dilengkapi dengan dinding serap bunyi dan berkeluasan 3 buah gelanggang badminton.
 5. Kami memainkan pelbagai jenis lagu seperti lagu kerohanian, lagu kahwin, lagu terkini dan beberapa lagu minang untuk menepati selera tetamu dan ahli keluarga.
 6. Juadah yang enak disajikan oleh MDN Catering dari Gombak mula dihidang kepada tetamu sekitar jam 11:00AM.
 7. Pengantin tiba ke dewan pada jam 1:15PM tetapi telah memohon untuk memulakan perarakan masuk selepas azan fardhu Zohor yang berkumandang 15 minit selepas itu.
 8. Majlis diserikan dengan menampilkan Al-Fadhil Imam Besar Masjid Al-Mutaqqin untuk menyampaikan selawat sepanjang perarakan masuk pasangan pengantin.
 9. Tetamu semuanya berdiri bersama-sama berselawat dan menyaksikan ketibaan masuk pasangan mempelai.
 10. Kami memulakan ucapan pembuka dan terima kasih kepada tetamu yang bersama-sama berselawat dan menjemput pengantin untuk duduk di pelamin.
 11. Majlis diteruskan dengan upacara bacaan doa yang juga disampaikan oleh tuan Imam.
 12. Selepas selesai upacara bacaan doa, majlis diteruskan dengan upacara salam restu yang dijayakan oleh ahli keluara pengantin.
 13. Kemudian majlis diteruskan dengan upacara makan beradab dan seterusnya pengantin telah memilih untuk bersama-sama dengan tetamu disessi beramah mesra.
 14. Selain dari juadah enak yang disajikan oleh MDN Catering, majlis juga diceriakan dengan photo booth corner dan Wafi Soft Ice Cream yang tidak ketinggalan memberikan khidmat di majlis ini.
 15. Majlis berlangsung dengan cukup teratur dan upacara memotong kek perkahwinan dan sessi fotografi juga dijalankan dengan cukup meriah.
 16. Terima kasih diucapkan kepada team fotografi yang ditugaskan untuk menjayakan majlis ini iaitu dari Skoodeng Photography yang bertugas sehingga ke petang bersama kami.
 17. Apabila jam hampir menunjukkan pukul 4:00PM, kami telah melakukan sedikit recap dan mengucapkan terima kasih kepada semua yang telibat dalam menjayakan majlis ini.
 18. Kelihatan Syawal dan Wanie tersenyum gembira sepanjang kami mengendalikan majlis beliau dan kehadiran rakan taulan juga membuatkan mereka terharu.
 19. Tahniah, tahniah dan tahniah kami ucapkan kepada pasangan pengantin baru ini dan terima kasih di atas layan yang kalian serta keluarga berikan kepada kami sepanjang kami berada di majlis ini.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis:

 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-1 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-3 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-4 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-12 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-2 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-5 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-6 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-7 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-8 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-9 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-10 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-11 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-13 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-14 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-ibukota-setapak-15

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *