Loading...
The Junx In Action..

Persembahan Akustik Memeriahkan Majlis Imrahn & Nadhirah

emcee-dj-kahwin-sri-petaling-16

Majlis Perkahwinan Mohd Imrahn & Nadhirah

Tarikh: 03/01/2015

Majlis Sebelah Pengantin : Lelaki

Lokasi : Pusat Komuniti Sri Petaling,

Bandar : Sri Petaling, Kuala Lumpur

Combo Pilihan : Combo A (PA System – Deejay – Karaoke)

Catatan:

 1. Tempahan telah dilakukan oleh Mohd Imrahn pada bulan November yang lepas. Beliau telah memilih combo A kami untuk disesuaikan dengan majlis resepsi keluarga pengantin lelaki.
 2. Imrahn pernah bertemu kami di majlis perkahwinan Sovya Linda dan Hafiz untuk melakukan sedikit perbincangan berkenaan aturcara majlis perkahwinan beliau.
 3. Dewan di Pusat Komuniti Sri Petaling ini sungguh cantik dan moden. Saiznya agak besar dan lengkap dengan kemudahan asas seperti tandas, bilik persalinan dan surau.
 4. Sejurus kami tiba ke dewan sekitar jam 9:35AM, kami terus melakukan pemasangan peralatan kami.
 5. Majlis ini akan diserikan dengan persembahan akustik yang akan dibawa oleh adik Mohd Imrahn dan pihak juruvideo juga menyediakan projector untuk tayangan montaj dan video pernikahan pengantin.
 6. Juadah santapan tetamu disediakan oleh Puteri Bongsu Katering dan hidangannya sangat menyelerakan.
 7. Pasangan pengantin dan rombongan pengantin perempuan tiba ke dewan sekitar jam 12:45PM  dan mereka diiringi oleh pasukan Kompang Ezhar Kuala Lumpur. Selepas iringan kompang, kami memainkan alunan selawat dari sistem audio kami.
 8. Pada ketika ini, majlis diambil alih oleh bapa saudara pengantin dan beliau mengendalikan majlis dengan menjemput pembaca doa dan ahli keluarga yang terlibat untuk upacara salam restu.
 9. Kemudian pengantin dijemput ke meja makan beradab untuk sesi santapan di-raja. Kemudian majlis dimeriahkan dengan persembahan akustik 2 buah lagu di pentas utama.
 10. Selepas persembahan akustik, acara diteruskan dengan sessi tayangan video pernikahan dan video majlis resepsi keluarga pengantin perempuan.
 11. Tetamu di majlis ini cukup ramai dan ramah sekali. Mereka saling kunjung-mengunjungi di setiap meja kenalan yang mereka kenali.
 12. Selepas sessi makan beradab, pengantin dijemput untuk menyempurnakan acara memotong pulut kuning.
 13. Selepas itu mereka dijemput untuk menjayakan sessi fotografi di pentas pelamin bersama dengan ahli keluarga pengantin perempuan, rakan-rakan dan seterusnya bersama dengan ahli keluarga pengantin lelaki.
 14. Sessi fotografi ahli keluarga pengantin lelaki cukup meriah dengan penyertaan sepupu-sepupu pengantin yang ramai.
 15. Acara diteruskan dengan sessi beramah mesra dan kami telah memulakan sessi karaoke dengan menyemput tetamu memilih koleksi lagu karaoke yang terdapat di dalam katalog kami.
 16. Sepanjang majlis ini, terdapat 4 hinggan 5 buah lagi yang disampaikan. Semuanya berbakat sekali.
 17. Selepas semuanya selesai, dan jam hampir menunjukkan pukul 4:00PM, kami telah menjemput ibu-ibu  saudara pengantin untuk mempersembahkan tarian poco-poco dan tarian tersebut telah mengakhiri majlis ini.
 18. Jelas sekali terpancar wajah kegembiraan dan puas pada kedua-dua mempelai. Ahli keluarga juga seronok sepanjang masa dan kami juga gembira kerana diberi layanan yang terbaik sepanjang mengendalikan majlis ini.
 19. Buat Imrahn dan Nadhirah, kami ucapkan syabas dan tahniah. Semoga ikatan perkahwinan ini akan memberikan seribu kebahagian dan selamat menempuhi cabaran dan dugaan berumah tangga dengan penuh ketakwaan.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis: 

emcee-dj-kahwin-sri-petaling-1 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-6 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-4 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-3 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-2 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-5 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-7 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-8 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-9 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-10 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-11 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-12 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-13 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-15 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-14 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-16 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-17 emcee-dj-kahwin-sri-petaling-18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *