Loading...
The Junx In Action..

Bertandang Di Universiti Putra Malaysia Di Majlis Istimewa Syafiq Dan Erniesa

Majlis Perkahwinan Muhammad Syafiq Bin Jasni &  Erniesa Binti Safri

Tarikh: 04/04/2015

Majlis Sebelah Pengantin : Lelaki

Lokasi : Dewan Jauhari, KOSASS UPM,

Bandar : Serdang, Selangor

Combo Pilihan : Combo B (Deejay + PA System)

Catatan:

 1. Hari ini kami sekali lagi bertugas di dalam sebuah kampus universiti. Kali terakhir kami bertugas di lokasi seumpama ini adalah di majlis Bob dan Amy di IAIS, Universiti Malaya.
 2. Tempahan dilakukan oleh Syafiq secara online dan beliau telah memilih Combo B sebagai penghibur majlis beliau.
 3. Kami tiba ke lokasi dewan sekitar jam 9:45AM untuk melakukan pemasangan peralatan kami. Pada pagi ini, keadaan di UPM agak sibuk dengan pelbagai aktiviti riadah dan beberapa jalan ditutup untuk melancarkan perjalanan aktiviti di sini.
 4. Kami telah berjumpa dengan keluarga pengantin lelaki dan melakukan pemasangan sejurus selepas itu.
 5. Dewan untuk majlis ini sungguh selesa, penghawa dingin di setiap sudut dan tandas juga disediakan. Kelihatan dewan ini diurus dan diselenggara dengan baik.
 6. Katering untuk majlis ini disediakan oleh Sri Angsana Caterer dan pasukan katering juga tiba pada waktu yang hampir sama dengan kami.
 7. Setelah pemasangan peralatan selesai, kami telah memberikan ucapan pembuka dan memperkenalkan diri kami kepada ahli keluarga pengantin lelaki yang telah berada di dewan.
 8. Kami memulakan tugasan kami secara rasmi tepat jam 11:00AM setelah menukar persalinan dan pakaian kami.
 9. Tetamu mula tiba ke dewan ini sekitar jam 12:00PM dan mereka terus dialukan oleh keluarga pengantin dan menjamu selera.
 10. Kami dimaklumkan rombongan pengantin perempuan akan tiba bersama dengan Syafiq sekitar jam 1:00PM. Kami telah bersiap sedia dengan muzik kompang dan selawat yang akan dimainkan setibanya mereka tiba ke dewan.
 11. Apabila pasangan mempelai tiba, kami memainkan muzik kompang dan seterusnya kami mengalu-alukan kehadiran pasangan mempelai dan mengalukan kehadiran seluruh ahli rombongan.
 12. Keluarga pengantin perempuan datang dari Simpang Pulai, Perak dan mereka terus dijemput untuk duduk dimeja yang dikhaskan untuk mereka.
 13. Pasangan Syafiq dan Erniesa terus menuju ke pentas pelamin dan kami menjemput Al-Fadihl Ustaz Siham untuk menyampaikan doa pembuka majlis.
 14. Selepas doa disampaikan, kami menjemput ahli keluarga pengantin untuk menjayakan sessi salam restu. Acara ini dimulakan oleh ibubapa Erniesa iaitu Tuan Safri dan Puan Siti Amnah.
 15. Selepas selesai istihadat salam restu, majlis diteruskan dengan acara makan beradab.
 16. Selesai menjamu selera, pasangan mempelai yang segak dan berseri dengan busana berwarna ungu ini dijemput untuk beramah mesra dengan tetamu dan keluarga.
 17. Selepas beramah mesra, kami telah menjemput pasangan pengantin untuk menjayakan acara memotong kek perkahwinan dan seterusnya menjaya sessi fotografi bersama ahli keluarga dan rakan taulan.
 18. Acara yang meriah pada majlis ini berlangsung sehingga ke jam 4:00PM. Apabila jam menunjukkan tepat jam 4:00PM kami telah memohon untuk menamatkan tugasan kami dan memohon untuk mengundur diri.
 19. Dengan beberapa rangkap pantun dan ucapan terima kasih disampaikan kami mengakhiri tugasan kami dengan penuh kepuasan apabila melihat majlis ini berakhir dengan cuku berjaya.
 20. Kami doakan agar pasangan Syafiq dan Erniesa akan sentiasa bahagia dan menempuhi segala cabaran dalam kehidupan berumah tangga dengan jayanya. Terima kasih di atas kepercayaan kalian kepada kami dalam mengendalikan majlis ini.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis: 

emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-2 emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-3 emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-4 emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-5 emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-1 emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-6 emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-7 emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-8 emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-9 emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-10 emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-11 emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-12 emcee-dj-kahwin-pa-system-upm-serdang-13

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *