Loading...
The Junx In Action..

Mendekatkan Diri Dengan Alam Di Majlis Resepsi Shahrul Aizat & Ungku Shema

emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-9

Majlis Perkahwinan Shahrul Aizat Bin Nor Rashid & Ungku Noor Shema Binti Ungku Ibrahim

Tarikh: 09/05/2015

Majlis Sebelah Pengantin : Lelaki

Lokasi : Villa Aromatica, FRIM

Bandar : Kepong, Kuala Lumpur

Combo Pilihan : Combo B (Deejay + PA System)

Catatan:

 1. Tugasan untuk majlis hari ini telah ditempah oleh ibu saudara pengantin lelaki iaitu Puan Hayati. Beliau telah memilih Combo B kami sebagai peneman dan penceria majlis perkahwinan anak saudara beliau.
 2. Majlis ini sangat istimewa pada pengalaman kami kerana ianya dilangsungkan di dalam sebuah kawasan hijau penuh dengan flora di bawah kendalian FRIM.
 3. Kami tiba ke lokasi majlis sekitar jam 9:40AM dan terus melakukan pemasangan peralatan kami.
 4. Terdapat 7 buah kanopi didirikan di sebelah villa yang disewa khas oleh ahli keluarga pengantin.
 5. Kami dapat menikmati kicauan ungas dan kelihatan seekor arnab yang bebas bermain-main di kawasan majlis.
 6. Apabila pemasangan siap dilakukan, kami telah memulakan tugasan kami dengan memberikan kata-kata aluan dan telah menjemput ahli keluarga untuk menjamu selera dengan hidangan yang telah dihidangkan oleh Sajian Dapur Mama yang berpangkalan di Sungai Buloh.
 7. Pasangan mempelai dijadualkan tiba sekitar jam 1:30PM. Mereka telah diarak oleh paluan kompang yang diundang khas dari Taman Beringin.
 8. Shahrul dan Shema yang segak dan berseri diiringi oleh dayang-dayang kecil dan mereka berjalan terus menuju ke pentas pelamin. Sebelum mereka tiba dipentas pelamin, pasukan kompang telah memberhentikan paluan dan kami meneruskan acara dengan memainkan alunan selawat dari sistem audio kami.
 9. Bacaan doa disampaikan apabila pengantin telah duduk. Seluruh tetamu yang beragama Islam menadah tangan mengaminkan doa yang dibaca.
 10. Selepas bacaan doa disampaikan, kami telah menjemput pasangan mempelai dan ahli keluarga pengantin untuk bersama-sama memenuhkan ruangan di meja makan beradab.
 11. Selepas selesai acara makan beradab, kami telah menjemput pasangan pengantin baru ini untuk menjayakan acara memotong kek perkahwinan mereka.
 12. Sejurus selesai acara memotong kek, kami mempersilakan seluruh ahli keluarga dan sahabat handai untuk menjayakan sessi fotografi.
 13. Sepanjang sessi fotografi ini, kami dapat merasakan pasangan mempelai cukup terharu dengan kehadiran rakan-rakan mereka bagi meraikan hari bahagia mereka.
 14. Tugasan kami berlanjutan sehingga jam 4:00PM dan kami sangat berterima kasih kepada seluruh ahli keluarga terutama bonda pengantin lelaki iaitu Puan Fauziah serta ibu-ibu dan bapa-bapa suadara pengantin yang memberikan layanan yang terbaik kepada kami.
 15. Jelas kelihatan kepuasan pada wajah tetamu dan juga keluarga yang meraikan raja dan ratu sehari pada hari ini.
 16. Kami sentiasa akan mendoakan yang terbaik untuk hubungan yanng telah terbina dan semoga Shahrul dan Shema sentiasa bahagia untuk selamanya.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis: 

emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-13 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-12 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-11 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-10 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-9 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-8 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-7 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-6 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-5 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-4 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-3 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-2 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-1 emcee-dj-kahwin-pa-system-frim-villa-aromatica-14

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *