Loading...
The Junx In Action..

Menjayakan Majlis Dua Pasangan Pengantin Abang Dan Adik

Majlis Perkahwinan Md Nazri  & Nurwahidah  Bersama Md Amin  & Nur Dalilah

Tarikh: 10/05/2015

Majlis Sebelah Pengantin : Lelaki

Lokasi : Taman Tasik Kesuma,

Bandar : Beranang, Selangor

Combo Pilihan : Combo B (Deejay + PA System)

Catatan:

 1. Kali ini kami ditugaskan untuk menjayakan sebuah majlis yang dilangsungkan di kediaman keluarga pengantin bagi meraikan 2 pasangan mempelai di Beranang, Selangor.
 2. Abang dan Adik iaitu Nazri dan Amin telah memilih untuk melangsungkan majlis resepi mereka bersama.
 3. Melalui rekod kami, ini adalah kali kedua kami menjayakan majlis perkahwinan untuk keluarga Tuan Hj Sharifudin dan Puan Hjh Fatimah. Kami pernah bertugas di sini bagi meraikan majlis adik perempuan pengantin.
 4. Tempahan telah dilakukan oleh kakak mereka iaitu Cik Siti Shahida pada bulan April yang lepas. Alhamdulillah, walaupun tempahan tersebut agak lewat tetap rezeki menyebelahi kami kerana tarikh ini kami masih mempunyai kekosongan slot.
 5. Kami tiba ke lokasi majlis sedikit lewat kerana terdapat kesesakan lalu lintas sepanjang perjalanan kami menuju ke lokasi. Kami tiba sekitar jam 9:55AM dan terus melakukan pemasangan.
 6. Majlis ini diimarahkan dengan bacaan 30 juzuk al-Quran oleh anak-anak dari Maahad Tarbiyah Islam Assafa Pangsun Hulu Langat.
 7. Kami telah memasangkan wireless mic untuk kumpulan Maahad agar bacaan mereka didengari oleh tetamu-tetamu yang berada di luar.
 8. Melalui pemerhatian kami, majlis ini agak besar, 10 buah kanopi didirikan di jalan utama hadapan kediaman pengantin iaitu kediaman Tuan Hj Sharifudin dan Puan Hjh Fatimah.
 9. Selepas selesai bacaan ayat-ayat suci al-Quran dari adik-adik Maahad, majlis diteruskan di acara menjamu selera. Kami telah menjemput tetamu dan ahli keluarga untuk menjamu selera dengan sajian yang disediakan oleh Sajian Nawal Catering.
 10. Majlis juga dimeriahkan dengan hidangan char kuey teow, kambing golek, tapai pulut, rojak buah, candy buffet dan yang paling istemewa sekali adalah soft ice-cream.
 11. Ahli keluarga pengantin perempuan tiba ke majlis sekitar jam 12:40AM dan majlis dimeriahkan lagi dengan persembahan qasidah dari adik-adik maahad.
 12. Kemudian kami telah menjemput pasangan mempelai untuk turun menuju ke pentas pelamin yang didirikan di dalam kediaman di ruang tamu rumah. Seterusnya kami telah menjemput ahli keluarga pengantin untuk menjayakan sessi fotografi di pentas pelamin.
 13. Setelah sessi fotografi selesai, majlis diteruskan dengan menjemput pengantin menjamu selera di meja makan beradab.
 14. Setelah selesai upacara makan beradab majlis diteruskan dengan mempersilakan pengantin beramah mesra dengan tetamu-tetamu yang terdiri dari sahabat-sahabat mereka.
 15. Majlis terus meriah sehingga ke petang. Kami memainkan pelbagai lagu-lagu kerohanian (atas permintaan keluarga) yang terdapat di dalam koleksi kami.
 16. Apabila jam menunjukkan tepat 4:00PM, kami telah meminta izin untuk mengundurkan diri dengan memberikan ucapan penutup.
 17. Jelas terpancar wajah kegembiraan apabila berhadapan dengan pasangan mempelai yang diraikan pada hari ini.
 18. Semoga majlis yang meriah ini dapat menjadi sokongan kepada hubungan yang telah terbina ini untuk lebih bahagia untuk selamanya. Amin

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis: 

emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-14 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-13 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-12 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-11 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-10 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-9 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-8 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-7 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-6 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-5 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-4 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-3 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-2 emcee-dj-kahwin-pa-system-beranang-bandar-tasik-kesuma-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *