Loading...
The Junx In Action..

Menjayakan Perkahwinan Meriah Di Denai Alam

emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-12

Majlis Perkahwinan Azmie Bin Tumin &  Hamimi Rasyiqah Binti Hassan Khalep

Tarikh: 29/03/2015

Majlis Sebelah Pengantin : Lelaki

Lokasi : Dewan Pudina, Taman Bukit Subang

Bandar : Shah Alam, Selangor

Combo Pilihan : Combo B (Deejay + PA System)

Catatan:

 1. Tempahan untuk majlis ini dilakukan oleh Azmie sendiri melalui borang tempahan online kami.
 2. Beliau telah memilih Combo B sebagai peneman dan penghibur tetamu-tetamu jemputan majlis beliau.
 3. Setibanya kami ke dewan ini, kami dapati kawasan dewan ini cukup damai. Pihak katering dari Restoran Man Selera juga telah tiba pada waktu ini.
 4. Dewan Pudina di bawah kendalian MBSA ini bersaiz senderhana dan berkeluasan 2 gelanggang badminton. Ianya juga dilengkapi dengan tandas dan bilik persalinan yang boleh dijadikan sebagai surau.
 5. Kami melakukan pemasangan sejurus selepas tiba dan pemasangan peralatan kami selesai kira-kira 30 minit kemudian.
 6. Tepat jam 11:00AM, kami menukar persalinan dan memutarkan beberapa buah lagu bagi menghiburkan petugas-petugas yang menjayakan majlis ini. Pada waktu ini keluarga pengantin dan tetamu masih belum tiba.
 7. Kehadiran keluarga pengantin ke dewan ini bermula jam 11:45AM dan kami mengalu-alukan kehadiran mereka dan menjemput ahli keluarga untuk menjamu selera.
 8. Kami dikhabarkan bahawa pasangan pengantin Azmie dan Hamimi akan tiba sekitar jam 12:30AM.
 9. Setibanya pesangan pengantin ke dewan bersama dengan rombongan pengantin perempuan, kami memainkan muzik kompang dari sistem audio kami dan seterusnya memasangkan alunan selawat bagi mengiringi perarakan masuk pasangan raja dan ratu sehari Azmie dan Hamimi.
 10. Pasangan mempelai dan ahli keluarga pengantin perempuan dijemput naik ke pentas pelamin bagi upacara makan beradab. Meja makan beradab disediakan di atas pentas.
 11. Kami mengalu-alukan kehadiran pasangan pengantin dan menjemput rombongan pengantin perempuan untuk duduk di meja yang dikhaskan untuk mereka.
 12. Seterusnya majlis diberkati dengan bacaan doa yang dibacakan oleh Al-Fadhil Ustaz Ismail Bin Bidun.
 13. Acara makan beradab dimulakan selepas sessi bacaan doa selesai dan seterusnya pasangan mempelai dijemput untuk menjayakan upacara memotong kek perkahwinan.
 14. Selepas selesai sessi memotong kek, pasangan mempelai dijemput untuk beramah mesra dengan tetamu dan rakan-rakan pengantin yang hadir memeriahkan hari bahagia mereka.
 15. Rakan-rakan dan tetamu menggunakan kesempatan yang ada ini untuk bergambar dengan pasangan pengantin.
 16. Majlis berlangsung dengan meriah sehingga ke petang dan kami memutarkan pelbagai jenis lagu-lagu menarik untuk didengari oleh tetamu.
 17. Tepat jam 4:00PM, kami telah meminta kebenaran untuk menamatkan tugas kami di sini.
 18. Kami sempat menjemput Azmie untuk memberikan ucapan sebelum menamatkan tugasan kami.
 19. Kami doakan Azmie dan Hamimi akan terus bahagia dan semoga hubungan yang telah dibina ini akan terus berkekalan hingga selamanya. Amin.

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis: 

emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-9 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-8 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-7 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-6 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-5 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-4 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-3 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-2 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-13  emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-11 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-10 emcee-dj-kahwin-pa-system-taman-bukit-subang-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *