Loading...
The Junx In Action..

Perkahwinan Marina Dan Jayar Di Kelab Golf Perkhidmatan Awam

Majlis Perkahwinan Marina & Mohammad Jayar 

Tarikh: 27/09/2014

Majlis Sebelah Pengantin : Perempuan

Lokasi : Kelab Golf Perkhidmatan Awan (KGPA)

Bandar : Bukit Kiara, Kuala Lumpur

Combo Pilihan : Combo C (PA System – Deejay – Karaoke – Projector)

Catatan:

 1. Majlis perkahwinan yang dilangsungkan pada petang Sabtu ini dilimpahi dengan hujan rahmat dan menjadikan suasana di KGPA ini permai dan nyaman.
 2. Pengantin lelaki iaitu Muhamad Jayar adalah pemuda kelahiran Filipina dan bertugas di Malaysia.
 3. Pengantin perempuan Marina pula berasal dari Malaysia dan telah melakukan tempahan kira-kira 3 bulan sebelum majlis ini bermula.
 4. DJ Lative tiba terlebih dahulu ke lokasi majlis sekitar jam 4:30PM manakala DJ Junx sedikit lewat kerana beliau mempunyai janji temu dengan bakal pelanggan kami yang akan melangsungkan perkahwinan pada bulan November ini.
 5. Majlis perkahwinan ini berkonsepkan perkahwinan di taman dengan pemandangan indah padang golf dan tasik yang terdapat di KGPA.
 6. Setibanya kami di sini, kami terus melakukan pemasangan peralatan PA system dan juga projector. Tujuan projector ini ditempah adalah untuk memaparkan photo slideshow dan video majlis pernikahan Marina dan Jayar untuk dikongsikan kepada tetamu yang hadir.
 7. Pasangan pengantin telah menyediakan 2 orang emcee iaitu Chloe dan Sue. Chloe adalah adik kepada Jayar manakala Sue adalah wakil keluarga Marina.
 8. Ketibaan tetamu bermula pada jam 7:30PM dan majlis serta ketibaan pengantin tepat bermula pada jam 8:00PM.
 9. Ketibaan ahli keluarga dan pengantin disambut dengan paluan kompang dari sistem audio kami dan diiringi dengan persembahan nyanyian oleh Chloe dengan lagunya A Thousand Years.
 10. Pengantin terus menuju ke pentas pelamin untuk bersanding dan upacara bersalaman, bacaan doa dan ucapan dari kedua-dua ibubapa pengantin diadakan.
 11. Tayangan video nikah dilakukan ketika pengantin sedang bersanding dan kemudian majlis makan beradab dimulakan sambil beberapa tetamu naik ke pentas untuk menyampaikan lagu.
 12. Juadah yang disajikan sangat enak sekali dan ternyata ahli keluarga dari Filipina gembira menikmati makanan orang Malaysia.
 13. Acara tarian juga diadakan dan disertai oleh barisan pengiring pengantin perempuan.
 14. Jayar juga telah mengambil peluang untuk menyampaikan sebuah lagu dan ucapan indah untuk Marina dan keluarga beliau yang hadir untuk meraikan mereka.
 15. Tepat jam 10:30PM acara dan majlis ini tiba ke penghujung. Emcee menutup majlis dengan ucapan terima kasih kepada tetamu.
 16. Buat pasangan Marina dan Jayar, kami ucapkan selamat pengantin baru kepada anda dan semoga anda kekal bahagia selama-lamanya. Insya Allah

Ingin melihat pakej-pakej yang kami tawarkan?

Foto Majlis:

kahwin kgpa bukit kiara-1 kahwin kgpa bukit kiara-2 kahwin kgpa bukit kiara-3 kahwin kgpa bukit kiara-5 kahwin kgpa bukit kiara-6 kahwin kgpa bukit kiara-7 kahwin kgpa bukit kiara-8 kahwin kgpa bukit kiara-9 kahwin kgpa bukit kiara-10 kahwin kgpa bukit kiara-11 kahwin kgpa bukit kiara-12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *